Vrijgezellenfeest

Ga je een vrijgezellenfeest organiseren?

Doe-Eindhoven denkt graag met jou mee!

Vrijgezellenfeest organiseren

Is jouw taak een vrijgezellenfeest organiseren voor je vriend, vriendin, broer, zus of iemand anders die dichtbij je staat? Geen zorgen, je bent niet de eerste. Als je je inleest of spreekt uit ervaring, dan weet je natuurlijk dat een vrijgezellenfeest te gek, hilarisch en onvergetelijk moet worden. Een enorme verantwoordelijkheid, maar geen paniek! Met onze handige tips, een stappenplan en activiteiten wordt een vrijgezellenfeest organiseren voor jou een eitje.


Wat dacht je bijvoorbeeld van een Moordspel, Step-kroegentocht of Escape room? Doe-Eindhoven helpt jou graag met jouw vrijgezellenfeest organiseren zodat het een onvergetelijke dag of avond wordt. Heb je vragen, wil je alvast vrijgezellenfeest activiteiten boeken of zelf een dag samenstellen met verschillende spelletjes vrijgezellenfeest? Neem dan contact met ons op om binnen 24 uur een offerte op maat te ontvangen. Of lees eerst verder voor alle tips en uitjes.


Vrijgezellenfeest organiseren tips

Ga je een vrijgezellenfeest organiseren, dan komt hier natuurlijk heel wat bij kijken. Want: wat gaan jullie doen, wanneer vindt het vrijgezellenfeest plaats en welke activiteiten vindt de bruid(egom) leuk? Iedereen heeft natuurlijk andere vrijgezellenfeest ideeën en meestal moet je een goedkoop vrijgezellenfeest organiseren om zo alle gasten tevreden te houden. Met deze tips kom je al een heel eind.


Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goed inzicht hebt wat iedereen als maximaal bedrag wilt uitgeven. Heb je dit helder, dan heb je een aantal opties die ook afhankelijk zijn van de situatie en de groep zelf: kies je bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest organiseren rond het budget van de laagste of juist de middenmoot? Een andere optie is om de vrijgezellenfeest activiteiten op te delen. Zo hoeft niet iedereen aan elke activiteit mee te doen en kunnen de gasten met een lager budget deelnemen aan één activiteit in plaats van meerdere.


Vergeet ook niet aan de bruid(egom) te vragen wie hij of zij bij het vrijgezellenfeest wil hebben. Anders nodig je misschien mensen uit die de bruid(egom) eigenlijk niet op het feest wenst. En staan er mensen op de lijst die je zelf niet goed kent, vraag dan aan de partner van degene voor wie je het vrijgezellenfeest organiseert even wat voor soort persoon het is, wat hij of zij te besteden heeft en of er allergieën bekend zijn.


Regel daarnaast de contactgegevens van alle genodigden. Zo kun je iedereen tijdig informeren over de stand van zaken en wie waar verwacht wordt. Bovendien kun je dan meteen vragen wat iedereen het leukste vindt om te doen en vragen wat voor spelletjes of opdrachten vrijgezellenfeest de bruid(egom) zal kunnen waarderen. 


Voor de meeste vrijgezellenfeesten moet er gereisd worden. Denk dus aan taxi’s of een busje huren of zelf vervoer regelen. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af: taxi’s of een busje huren kosten meer geld, maar als je eigen vervoer regelt, dan moeten er meer mensen nuchter blijven. Gaan jullie een nacht weg, wees dan ook tijdig met het reserveren van hotelkamers of andere accommodaties.


En als allerlaatste tips voor een vrijgezellenfeest organiseren: hoe eerder je begint met alles te regelen, hoe minder spanning, zorg en energie het kost. Uiteraard hoef je niet alles binnen vijf dagen te regelen, maar alvast wat lijntjes uitgooien kan geen kwaad.

Vrijgezellenfeest organiseren stappenplan

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind met je vrijgezellenfeest organiseren. We hebben dit ook nog even voor je verwerkt in een stappenplan, zodat je precies weet wat het belangrijkste is om mee te beginnen en je tijdens het vrijgezellenfeest organiseren niets over het hoofd ziet.

 1. Feestcomité samenstellen
 2. Gastenlijst samenstellen
 3. Datum prikken
 4. Budget vastleggen
 5. Locatie kiezen
 6. Activiteiten bedenken
 7. Eten en drinken: wat en waar?
 8. Versiering vrijgezellenfeest regelen
 9. Uitnodigingen versturen

1. Feestcomité samenstellen

Moet je in je eentje het vrijgezellenfeest organiseren? Wees dan niet bang om toch hulp in te schakelen. Meer handen maken licht werk! Vraag bijvoorbeeld een goede vriend of broer/zus van de vrijgezel om je te helpen. En zijn jullie een hechte groep vrienden? Schakel dan meerdere mensen in. Zij hebben ook vaak goede vrijgezellenfeest organiseren ideeën en zo kan iedereen uit het feestcomité een taak van het vrijgezellenfeest organiseren op zich nemen.


2. Gastenlijst samenstellen

Ga je een vrijgezellenfeest organiseren, dan wil je natuurlijk dat er op de dag zelf een absolute topsfeer heerst. Daarom is het belangrijk dat je een gezellige combinatie aan vrienden en familie verzamelt. De bruid(egom) houd je grotendeels buiten de organisatie, maar het is wel een goed idee om hem of haar te betrekken bij de gastenlijst.

Op die manier weet je zeker dat je niemand vergeet uit te nodigen die de vrijgezel belangrijk vindt en kom je snel aan alle contactgegevens. Natuurlijk mag je zelf ook selectief zijn. Je hoeft niet alle (vage) kennissen uit te nodigen.


3. Datum prikken

Als je tijdens het vrijgezellenfeest organiseren weet welke gasten er komen, kun je een datum prikken. Begin ruim van tevoren met het plannen van een datum, want: hoe dichterbij de datum, hoe voller de agenda’s. Om te voorkomen dat je mailbox na het prikken van een datum al vol zit, kun je bijvoorbeeld Datumprikker.nl gebruiken. Kan niet iedereen op de verschillende data, prik dan de datum waarop de meesten wel kunnen. Wij raden aan om dan te kiezen voor de datum waarop de beste vrienden van de bruid(egom) sowieso beschikbaar zijn.

Houd er ook rekening mee dat veel vrijgezellenfeest activiteiten en locaties weken van tevoren geboekt moeten worden. Gelukkig hebben wij van Doe-Eindhoven alle activiteiten in eigen beheer en zijn wij vrij flexibel, maar het is fijn alvast wat dingen geregeld te hebben.


4. Budget vastleggen

Ga je een vrijgezellenfeest organiseren, dan is het budget vaststellen soms best een gedoe. Wellicht heb je al een programma in je hoofd en kun je aardig inschatten wat het gaat kosten. Maar misschien zijn niet alle gasten bereid om hetzelfde bedrag aan het vrijgezellenfeest te besteden. Een goedkoop vrijgezellenfeest organiseren is dan een must.

Stuur dan bijvoorbeeld een enquête rond naar alle gasten waarin ze (anoniem) kunnen aangeven hoeveel zij willen uitgeven. Zo voorkom je dat iemand voor een onmogelijk bedrag komt te staan. Houd er ook rekening mee dat de aanstaande bruid(egom) niet mee hoeft te betalen, dit bedrag kun je verdelen onder de gasten van het vrijgezellenfeest. Mochten er alsnog genodigden zijn die het bedrag te hoog vinden, kijk dan hoe je toch het budget iets naar beneden kunt halen. Bijvoorbeeld een mogelijkheid aanbieden waarin de gasten niet hoeven deel te nemen aan álle activiteiten.

5. Locatie kiezen

Bij Doe-Eindhoven zijn er volop mogelijkheden voor een vrijgezellenfeest Eindhoven. Woon je in Eindhoven, dan weet je ongetwijfeld welke restaurants en bars het leukste zijn. Daarom raden wij aan naar een van jouw of jullie vertrouwde plekjes te gaan. Een ander voordeel van een vrijgezellenfeest organiseren dichtbij huis is dat de locatie voor de meeste gasten prima bereikbaar is. Bovendien vergroot je op die manier de kans dat iedereen komt.

Woon je buiten Eindhoven en is de bruid(egom) wel avontuurlijk ingesteld? Neem hem of haar dan mee naar een nieuwe omgeving. Wij van Doe-Eindhoven zijn zeer flexibel en voorzien jullie hiervoor graag van een vrijgezellenfeest op maat. Denk bijvoorbeeld aan een avontuurlijke activiteit zoals Da Vinci Code in Eindhoven of de Hunted Citygame.

6. Activiteiten bedenken

Een ‘typisch’ vrijgezellenfeest organiseren staat bekend om een striptease-act en liters drank. Natuurlijk kan dit, maar zorg er dan wel voor dat de bruid of bruidegom geen spijt krijgt van zijn of haar activiteiten tijdens het vrijgezellenfeest. Maar eigenlijk kun je het beste als eerste bedenken wat de bruidegom of bruid in spé zelf leuk zou vinden. Vraag de genodigden gerust om hulp. De meesten zullen graag ideeën aandragen. Maak hier een selectie uit en laat de groep stemmen.


Het populairste idee kun je dan verder uitwerken. Heb je eenmaal besloten, zet het dan ook door. Er is waarschijnlijk altijd wel iemand die liever iets anders had willen doen. Dit kun je niet voorkomen. Houd altijd in je achterhoofd: het gaat erom dat de bruid of bruidegom een geweldige dag beleeft en iets doet wat hij of zij zeker weten leuk vindt.


Een andere tip tijdens het bedenken van de vrijgezellenfeest activiteiten is een planning maken. Hierin kun je de volgorde van de activiteiten bepalen. Zo is iedereen op de hoogte van wat er gaat gebeuren tijdens de vrijgezellendag en hoef je op het moment zelf niet meer na te denken over wat jullie vervolgens gaan doen. 


7. Eten en drinken: wat en waar?

Bij het vrijgezellenfeest organiseren hoort lekker eten en drinken. Maar waar gaan jullie eten? Omdat je met een grote groep bent, is een goed restaurant zoeken niet de eenvoudigste opgave. Maak daarom gebruik van deze tips:


1. Bepaal het budget voor het restaurant

Vraag aan de hele groep hoeveel ze in totaal willen uitgeven aan eten en drinken tijdens het vrijgezellenfeest. Geef ze opties zoals €15 tot €30, €30-60 etc.


2. Zoek naar geschikte restaurants in de gewenste prijsklasse

Bezoek een van de bekende websites met recensies over restaurants en je ziet meteen in welke prijsklasse bepaalde restaurants vallen. Zoek ook naar restaurants die vlakbij de locatie van de door jou gekozen activiteiten liggen en bestudeer het menu in verband met eventuele diëten, allergieën en levensstijlen.


3. Reserveer het restaurant

Heb je alles helder betreft het budget en de wensen van alle genodigden, reserveer het restaurant dan zo snel mogelijk. 

Kun je tijdens het vrijgezellenfeest organiseren wel wat hulp gebruiken bij een restaurant kiezen? Dan staat Doe-Eindhoven voor je klaar. Een driegangendiner is namelijk prima te combineren met een van onze vrijgezellenfeest activiteiten. Wij werken samen met diverse horecagelegenheden in Eindhoven die ervoor zorgen dat de gerechten en drankjes tijdig op tafel staan en jullie op en top kunnen genieten van het vrijgezellenfeest!


8. Versiering vrijgezellenfeest regelen

Vergeet bij het vrijgezellenfeest organiseren niet dat er ook nog versiering vrijgezellenfeest nodig is! De vrijgezel mag best een beetje opvallen. Er zijn in diverse feestwinkels en in online webshops gelukkig genoeg accessoires te koop die je de toekomstige bruid(egom) kan meegeven op de vrijgezellendag. En willen jullie zelf ook verkleed? Denk dan aan voorbedrukte t-shirts in het thema van het vrijgezellenfeest.

9. Uitnodigingen versturen

Heb je alle details van het vrijgezellenfeest vastgelegd? Dan is voordat het feest daadwerkelijk losbarst de uitnodigingen versturen voorlopig de laatste taak. Omdat een vrijgezellenfeest meestal een informeel evenement is, volstaat het om een e-mail te versturen en/of een Facebookevenement aan te maken. Met deze laatste optie zie je bovendien in één oogopslag wie er aanwezig is.


Zorg ervoor dat in de uitnodiging de belangrijkste informatie goed naar voren komt, dus:

 • Vrijgezellenfeest voor…
 • Wanneer
 • Waar
 • Overzicht activiteiten
 • Kostenplaatje
 • (Evt.) Dresscode
 • De leukste vrijgezellenfeest uitjes

  Ga je een vrijgezellenfeest organiseren en kun je wel wat tips voor uitjes gebruiken? Bijvoorbeeld de leukste spelletjes vrijgezellenfeest of interessante opdrachten vrijgezellenfeest? Zoek dan niet langer, wij hebben de leukste vrijgezellenfeest uitjes van Doe-Eindhoven voor je op een rij gezet.

  Step-kroegentocht

  Houdt de vrijgezel wel van een drankje? Neem tijdens het vrijgezellenfeest organiseren dan onze Step-kroegentocht in overweging. Met de step rijden jullie in Eindhoven van cafeetje naar cafeetje en in elke kroeg spelen jullie een spel tegen elkaar. Het team met de meeste punten wint aan het einde van de kroegentocht een mooie prijs.


  Moordspel in Eindhoven 

  Het Moordspel in Eindhoven is een zinderend rollenspel en iedereen is verdachte. Elke deelnemer van het vrijgezellenfeest krijgt een rol toebedeeld. Uiteraard ontvangen jullie hierbij attributen en het script dat je moet volgen. Het doel is om met zijn allen de moord op te lossen.

  Escape room - Step-kroegentocht

  Al onze opties voor een vrijgezellenfeest zijn ook te combineren met andere activiteiten of te vinden in een kant-en-klaar arrangement. Een voorbeeld hiervan is het arrangement Escape room - Step-kroegentocht. Eerst moeten jullie zien te ontsnappen uit één van de Escape Rooms: Crime Lab, Adventure Camper of Disco Inferno. 


  Bovendien kunnen jullie ook in verschillende teams tegen elkaar battelen. Jullie delen je dan op in teams en doen allemaal dezelfde escape room. Houd de tijd van elkaar in de gaten en probeer te saboteren zodat de anderen het lastiger krijgen de puzzels op te lossen. Maar pas op: jullie tegenstanders kunnen natuurlijk hetzelfde doen!


  Na de escape room is het tijd voor de Step-kroegentocht. Jullie doen hilarische spellen en ontvangen in elke kroeg één consumptie in de vorm van bier, wijn of fris.

  Men Only!

  Een vrijgezellenfeest organiseren waar alleen mannen aan deelnemen? Kies dan voor het arrangement Men Only! Eerst volgen jullie een mooie route door Eindhoven op de Solex en daarna is het tijd voor een gezellig borreluurtje. Hier kunnen jullie een uur lang drankjes bestellen ter waarde van € 9,- p.p.


  Na de borrel wacht er in een restaurant een lekker driegangendiner op jullie en met een volle maag is het tijd voor de Pubquiz. Hierin komen vragen in allerhande categorieën aan bod zoals films, muziek, sport en algemeen. Uiteraard is de pubquiz zeer interactief met beeld-, film- en geluidsfragmenten.

  Rondleiding Strijp-S - Sherlock Citygame

  Kom je er tijdens je vrijgezellenfeest organiseren dankzij het budget van de deelnemers erachter dat een gehele dag aan activiteiten prima haalbaar is? Dan raden wij het arrangement Rondleiding Strijp-S - Sherlock Citygame aan, een perfecte combinatie van cultuur snuiven en een spannend spel.


  Eerst wandelen jullie onder leiding van een gids door de wijk Strijp-S, het voormalig bedrijventerrein van Philips en bovendien historisch erfgoed. Vooral creatieve ondernemers zijn hier nu gevestigd en jullie komen onder andere langs de Hoge Rug, het Klokgebouw en het Glasgebouw. Bij sommige van de gebouwen mogen jullie naar binnen.


  Na de rondleiding door Strijp-S is het tijd voor de Sherlock Citygame, die plaatsvindt in de binnenstad van Eindhoven. In teams trekken jullie de binnenstad in. Met behulp van de detective kit, de plattegrond en een smartphone moeten jullie vragen beantwoorden. Met de juiste antwoorden verdienen jullie aanwijzingen. Wie weet als snelste de moordenaar te vinden als een echte Sherlock?

  Een vrijgezellenfeest organiseren met behulp van Doe-Eindhoven

  Zoals je ziet: een vrijgezellenfeest organiseren is zeer eenvoudig met de hulp van Doe-Eindhoven! Maak gebruik van onze tips, het stappenplan en natuurlijk de suggesties voor uitjes en het wordt een vrijgezellenfeest om nooit te vergeten. Of je nu alleen een losse activiteit wilt boeken of juist een compleet arrangement wilt samenstellen: alles is mogelijk. En heb je nog andere vragen of wensen? Ook dan helpen wij je uiteraard graag.


  Neem snel contact met ons op en je ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat. Alvast veel plezier gewenst bij jullie vrijgezellenfeest!

  Nieuwsbrief


  Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

  Zo beoordelen klanten ons

  9.0
  Levend ganzenborden Eindhoven
  "Wij hebben een geweldige dag gehad. Spel zat goed in elkaar met leuke opdrachten. Goed dat je zelf de route kon bepalen en de afstand en aantal opdrachten kon aanpassen aan je wensen. Voor mij was de reden om dit te doen dat mijn familie de stad op een andere manier zou beleven en dat is zeker geslaagd!"
  Mijn planning
  Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

  Bekijk onze uitjes