Eindhoven

Eindhoven

Eindhoven is een gezellige stad in Noord-Brabant, met een interessante historie. Bovendien is Eindhoven belangrijk voor de Brabantse én landelijke economie, dankzij alle technologie, innovatie en Eindhoven Airport. Daarnaast is er ook nog eens genoeg te zien en te beleven. Je zult hier alles ontdekken over de ligging en de geschiedenis van Eindhoven en je laten inspireren over wat er allemaal te beleven is. Ook nemen we je mee in de demografie, de economie, de gemeente met daarbij de politiek en het bestuur en cultuur en evenementen die plaatsvinden.

Alles over Eindhoven

Eindhoven is vandaag de dag een dynamisch centrum van technologie, innovatie en cultuur, met rondom ook veel groen. In dit artikel zullen we de vele facetten van Eindhoven ontdekken, van zijn geografie en stadsindeling tot de demografie en economie. We zullen ontdekken waarom Eindhoven niet de hoofdstad van Noord-Brabant is en hoe het zich verhoudt tot naburige steden.


Daarnaast duiken we in de rijke geschiedenis, de cultuur en de vele trekpleisters die bezoekers aantrekken. Van evenementen en musea tot de economische bedrijvigheid en het verkeer, er is zoveel te leren en te ontdekken over deze bruisende stad vol energie en hier vind je het allemaal.


Blijf je graag op de hoogte van al het laatste nieuws over Eindhoven? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en laat je inspireren.

De geografie van Eindhoven

Eindhoven is strategisch gelegen in het zuiden van Nederland, in de provincie Noord-Brabant, op ongeveer 125 kilometer van Amsterdam en heeft een gunstige ligging die het tot een knooppunt voor handel en industrie heeft gemaakt. Het centrum van Eindhoven is het hart van de stad, omringd door verschillende wijken die elk hun eigen unieke karakter hebben. Daarnaast is Eindhoven Airport een belangrijk onderdeel van de stadsgeografie, en met een goed gestructureerd wegennetwerk en openbaar vervoer is Eindhoven gemakkelijk te verkennen.


De ligging van de stad

Eindhoven ligt in het zuiden van ons kikkerlandje, in de provincie Noord-Brabant. Het is centraal gelegen en heeft een strategische positie in Europa, wat het tot een knooppunt voor handel en industrie heeft gemaakt en het een interessante plek maakt om te werken.

Eindhoven

De stadsindeling

Eindhoven heeft een goed gestructureerde stadsindeling, waardoor het gemakkelijk is om de binnenstad te verkennen. Het centrum is het kloppende hart van Eindhoven, waar je een mix van historische gebouwen en moderne architectuur kunt vinden. Eindhoven is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke karakter en gemeenschap.

Het centrum

Het centrum van Eindhoven is een levendige plek met een mix van winkels, restaurants, cafés en culturele instellingen. Hier vind je ook iconische gebouwen zoals het Stadhuis, de Blob, en het Van Abbemuseum, een gerenommeerd museum voor moderne kunst.

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is een van de drukste luchthavens van ons land. Eindhoven Airport is een belangrijk knooppunt voor budgetluchtvaartmaatschappijen. Eindhoven Airport biedt tal van internationale vluchten, waardoor Eindhoven Airport een aantrekkelijke bestemming is voor zowel zakelijke reizigers als toeristen.

De wijken

Eindhoven heeft verschillende wijken. Elke buurt heeft zijn eigen karakter. Strijp is bijvoorbeeld bekend om zijn industriële erfgoed, terwijl Woensel een gezellige woonwijk is. Tongelre en Gestel zijn andere populaire wijken met een rijke geschiedenis en diverse gemeenschappen, die elkaar inspireren en tot een mengelmoes zijn gesmolten.

Parken en gebieden in Eindhoven

Eindhoven heeft ook verschillende parken en gebieden met veel groen, waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van de natuur. Het Stadswandelpark, het Philips de Jongh Wandelpark en het Henri Dunantpark zijn slechts enkele van de vele groene oases.

Steden rondom Eindhoven

Eindhoven ligt dicht bij verschillende andere steden, waaronder het grote Helmond, dat zich naast Eindhoven bevindt. Deze stad heeft een eigen rijke geschiedenis en een interessante mix van moderne en historische architectuur.

Waarom is Eindhoven niet de hoofdstad van Noord-Brabant?

Eindhoven is de vijfde grootste gemeente van Nederland en een van de belangrijkste economische centra van het land. Ondanks deze prominente positie is Eindhoven niet de hoofdstad van Noord-Brabant. Deze titel behoort toe aan 's-Hertogenbosch, ook bekend als Den Bosch.


's-Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd, werd oorspronkelijk gesticht als een versterkte nederzetting in de middeleeuwen en groeide uit tot de hoofdstad van het hertogdom Brabant. Deze historische betekenis heeft bijgedragen aan het behoud van 's-Hertogenbosch als de hoofdstad van Noord-Brabant. Hoewel Eindhoven een belangrijk industrieel centrum werd in de twintigste eeuw, werd de keuze voor 's-Hertogenbosch als de provinciehoofdstad vastgesteld en gehandhaafd vanwege zijn lange historische en politieke betekenis.

Hoe ver is Eindhoven van 's-Hertogenbosch?

Eindhoven ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van 's-Hertogenbosch. Met een goed ontwikkeld wegennetwerk en frequente treinverbindingen is het gemakkelijk om tussen de twee steden te reizen.

Is Eindhoven groter dan 's-Hertogenbosch?

Eindhoven is aanzienlijk groter dan 's-Hertogenbosch. Het heeft een aanzienlijk grotere bevolking en een uitgestrekter stadsgebied. Met zijn levendige industriële ontwikkeling en technologische vooruitgang is Eindhoven een belangrijk economisch centrum, terwijl 's-Hertogenbosch meer bekend staat om zijn historische erfgoed.

De demografie van Eindhoven

Eindhoven heeft een levendige en diverse demografie. Je leest hier meer over de inwoners van Eindhoven. We zullen ook ingaan op de religieuze diversiteit van de demografie, de bijnaam van de inwoners en het kenmerkende Eindhovens dialect. Ontdek de diverse gemeenschappen die samen de bruisende cultuur van Eindhoven vormen.

Hoeveel inwoners heeft Eindhoven?

Eindhoven heeft op dit moment meer dan 230.000 inwoners, waarmee het de op vijf na grootste gemeente van Nederland is. Eindhoven is voortdurend in ontwikkeling en heeft een diverse bevolking die bestaat uit zowel Nederlandse als internationale gemeenschappen, vanwege de vele expats die in Eindhoven werken.

De samenstelling van de inwoners van Eindhoven

Eindhoven heeft een diverse en multiculturele bevolking, waarbij verschillende nationaliteiten en etnische achtergronden vertegenwoordigd zijn. De stad heeft aanzienlijke expatgemeenschappen, vooral vanwege de aanwezigheid van grote technologiebedrijven waar zij voor werken. Deze diversiteit zorgt voor een rijke mix van culturen, talen en tradities.

Welke religies zijn er in Eindhoven?

Eindhoven kent een diverse religieuze samenstelling, met een verscheidenheid aan religies en geloofsovertuigingen die vertegenwoordigd zijn. Naast het christendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme, zijn er ook gemeenschappen van andere religies in de stad te vinden, zoals het jodendom en het sikhisme.


Het christendom heeft een aanzienlijke aanhang in Eindhoven, waarbij katholieken de grootste christelijke denominatie vormen. Daarnaast zijn er ook significante gemeenschappen van moslims, hindoes, boeddhisten en andere religies in de stad.

Wat is de bijnaam van de inwoners?

De inwoners van Eindhoven worden ook wel "Eindhovenaren" genoemd. Deze bijnaam weerspiegelt de trots en het gevoel van saamhorigheid onder de inwoners van de stad.


Tijdens carnaval krijgen de Eindhovenaren echter een andere kleurrijke bijnaam, namelijk "Lampegatters". Deze bijnaam komt voort uit het feit dat Eindhoven van oudsher bekend stond als " 't Eindje," en met carnaval wordt dit in het Brabants dialect veranderd naar " 't Lampegat," waarbij "gat" een informele term is voor stad. Onder deze feestelijke alias vieren de Lampegatters uitbundig carnaval en tonen ze hun sprankelende geest en humor aan de rest van Nederland.

Het dialect van de inwoners

Het dialect dat in Eindhoven wordt gesproken, staat bekend als het 'Eindhovens'. Dit dialect verschilt enigszins van het Standaardnederlands en wordt vaak gekenmerkt door zijn eigen unieke uitdrukkingen en woorden en de bekende Brabantse zachte G. Het Eindhovens dialect wordt nog steeds door veel lokale bewoners gebruikt, vooral in informele settings.

De geschiedenis van Eindhoven

De geschiedenis van Eindhoven heeft een rijke en fascinerende achtergrond, van zijn vroege ontstaan tot de ontwikkeling van een bloeiende industrie.

Het ontstaan van de stad Eindhoven

De geschiedenis van Eindhoven begint in de middeleeuwen, toen er een nederzetting ontstond bij de samenvloeiing van de rivieren de Dommel en de Gender, wat destijds als een erg groen gebied was. Deze strategische locatie zorgde voor gunstige omstandigheden voor handel en economische groei.

Bevolkingsgroei door de jaren heen

Door de eeuwen heen heeft Eindhoven een gestage bevolkingsgroei gekend. Met name tijdens de industriële revolutie bloeide de stad op dankzij de opkomst van Philips en andere technologische bedrijven. Vanaf die tijd kwamen veel mensen naar Eindhoven om er te kunnen gaan werken.

De geschiedenis van het verkeer en de wegen

De geschiedenis van het verkeer en de wegen in Eindhoven is nauw verbonden met de industriële ontwikkeling van de stad. De uitbreiding van het wegennet en de modernisering van het openbaar vervoer hebben bijgedragen aan de mobiliteit van de inwoners en de economische groei.

Ontwikkeling van de architectuur in Eindhoven

De architectuur in Eindhoven heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld, van historische gebouwen uit de middeleeuwen tot moderne en innovatieve ontwerpen met meer vergroening. Vooral na de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog heeft Eindhoven een dynamisch en hedendaags uiterlijk gekregen en heeft er veel vergroening plaatsgevonden.

Geschiedenis van de economie in Eindhoven

De economische geschiedenis van Eindhoven is nauw verbonden met de opkomst van Philips, een van 's werelds beste elektronica- en technologiebedrijven. De invloed van Philips was enorm en speelde een cruciale rol in de ontwikkeling en duurzaamheid van Eindhoven als belangrijk industrieel centrum.

Waar komt de naam Eindhoven vandaan?

De naam Eindhoven heeft een historische oorsprong die teruggaat tot de middeleeuwen. De naam is samengesteld uit twee elementen: "Eind" en "hoven." Het woord "Eind" verwijst naar het einde van een weg of pad, aangezien de nederzetting in de middeleeuwen ontstond bij het einde van de rivier de Gender. Het tweede element, "hoven," betekent tuinen of akkers. Hieruit kunnen we afleiden dat Eindhoven in vroegere tijden een plaats was waar akkers en tuinen werden aangelegd bij de rivier de Gender. Er vond dus toen al vergroening plaats. Door de eeuwen heen is de naam geëvolueerd tot wat we nu kennen als Eindhoven.

Eindhoven

Gemeente Eindhoven

De gemeente Eindhoven is verantwoordelijk voor het bestuur van de stad en de omliggende gebieden. Op dit moment wordt Eindhoven geleid door burgemeester Jeroen Dijsselbloem.


Het bestuur van Eindhoven bestaat uit een gemeenteraad en een college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad, gekozen door de inwoners, heeft een controlerende en wetgevende rol. Het college van burgemeester en wethouders, onder leiding van de burgemeester, voert het beleid uit en neemt belangrijke beslissingen, bijvoorbeeld over de infrastructuur, vergroening en bevolking.


Samen met de gemeenschap streeft de gemeente naar innovatie en duurzaamheid, met aandacht voor een prettige leefomgeving, nog meer vergroening en economische groei. Eindhoven blijft zich ontwikkelen als een dynamische en bloeiende kern onder het bekwame leiderschap van de gemeente.

De politiek en het bestuur

De politiek en het bestuur in Eindhoven zijn gestructureerd op een democratische manier, waarbij de inwoners hun vertegenwoordigers kiezen voor de gemeenteraad en andere belangrijke functies.


Eindhoven heeft een verscheidenheid aan politieke partijen, waarbij sommige landelijke partijen ook lokaal actief zijn. De populariteit van de partijen kan in de loop der tijd variëren, afhankelijk van de politieke situatie en de kwesties die spelen. Het bestuur van Eindhoven bestaat uit een gemeenteraad, een college van burgemeester en wethouders en de burgemeester zelf. Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de stad, terwijl de gemeenteraad het beleid en de beslissingen van de stad goedkeurt.

Evoluon Eindhoven
Sint-Catharinakerk Eindhoven
Flying Pins Eindhoven

De cultuur van Eindhoven

Eindhoven heeft een levendige en gevarieerde cultuur die wordt gekenmerkt door zijn industriële erfgoed, moderne design en technologie. En vlak ook de populaire voetbalclub PSV niet uit, die wellicht ooit weer landskampioen zal worden.

Bezienswaardigheden en historische panden

Eindhoven heeft verschillende highlights en historische panden die getuigen van zijn rijke geschiedenis. Onder hen zijn enkele oude kerken, monumenten en prachtige architectuur.

Oudste museum

Het oudste museum in Eindhoven is het Van Abbemuseum, opgericht in 1936. Het museum is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en heeft een uitgebreide collectie werken van kunstenaars zoals Picasso, Mondriaan, Chagall en vele anderen.

Kerken in Eindhoven

Eindhoven heeft verschillende historische kerken die een bezoek waard zijn. De Catharinakerk is een van de oudste kerken en een voorbeeld van gotische architectuur. De Sint-Joriskerk en de Sint-Catharinakerk zijn ook opmerkelijke religieuze gebouwen.

Bekende museums in Eindhoven

Naast het Van Abbemuseum heeft Eindhoven nog andere musea die het ontdekken waard zijn, zoals het DAF Museum, gewijd aan de geschiedenis van de beroemde vrachtwagenfabrikant DAF, en het Philips Museum, dat het verhaal vertelt van het wereldberoemde elektronicaconcern.

Stratumseind

Stratumseind is een straat in Eindhoven die je moet zien en die bij veel mensen bekend staat om zijn bruisende nachtleven. Het is de langste caféstraat van heel ons land. Dit deel van Eindhoven trekt dan ook veel mensen aan voor een avondje uit.

Stationsplein in Eindhoven

Het Stationsplein is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in Eindhoven en is tevens een ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

De markt

De markt van Eindhoven is een levendige plek waar lokale producten en ambachten worden verkocht. Het is een geweldige plek om de cultuur en het dagelijkse leven van de inwoners van Eindhoven te ervaren.

Evenementen in Eindhoven

Eindhoven staat bekend om zijn bruisende evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Of je nu van kunst, muziek, sport of technologie houdt, er is altijd wel iets te beleven.

Glow Eindhoven

Glow Eindhoven is een jaarlijks lichtfestival dat de binnenstad in een sprookjesachtige sfeer dompelt. Kunstenaars van over de hele wereld creëren prachtige lichtinstallaties die de straten en gebouwen verlichten. Dit evenement trekt bezoekers aan uit alle hoeken van het land en daarbuiten. Tijdens Glow Eindhoven worden bekende monumenten en historische gebouwen op een unieke manier verlicht, waardoor de binnenstad transformeert in een magische en betoverende plek. Bezoekers dwalen langs de lichtsculpturen en worden meegesleept in een visueel spektakel dat de grenzen van kunst en technologie overstijgt.

Carnaval in het Lampegat

Carnaval is een van de meest geliefde evenementen in Eindhoven, bekend als het Lampegat tijdens de festiviteiten. In deze periode van uitbundige vieringen wordt Eindhoven omgedoopt tot Lampegat, waarbij de binnenstad wordt overspoeld met kleurrijke kostuums, praalwagens en muziek. Het is een tijd van plezier en feestvreugde, waarin mensen van alle leeftijden samenkomen om zich te vermaken en de dagelijkse sleur te doorbreken. Carnaval in Lampegat staat bekend om zijn gastvrije en gezellige sfeer, waar iedereen welkom is om deel te nemen aan de festiviteiten, blijf dus zeker eens een paar dagen in Eindhoven in deze periode.

Marathon

De marathon van Eindhoven is een jaarlijks terugkerend sportevenement dat duizenden deelnemers en toeschouwers trekt. Het parcours van de marathon leidt door de schilderachtige straten van de binnenstad, langs iconische hoogtepunten en historische gebouwen. Hardlopers van verschillende niveaus nemen deel aan dit evenement, van doorgewinterde marathonlopers tot beginners die hun eerste uitdaging aangaan. De inwoners juichen de deelnemers toe en er heerst een opwindende en inspirerende sfeer tijdens de race. Voor zowel lopers als toeschouwers biedt de marathon van Eindhoven een geweldige ervaring en draagt het bij aan de sportieve geest.

De lichtjesroute

De lichtjesroute is een geliefde traditie in Eindhoven die teruggaat tot na de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar op 18 september worden inwoners van Eindhoven aangemoedigd om hun huizen en tuinen te versieren met lichtjes om de geallieerde bevrijders te eren. Deze lichtjesroute strekt zich uit over een afstand van ongeveer 22 kilometer en voert langs verschillende belangrijke herdenkingspunten in en rondom Eindhoven. De route wordt elk jaar verlicht door duizenden lampjes, en het is een ontroerende manier om stil te staan bij de geschiedenis en de vrijheid te vieren.

Koningsdag

Koningsdag wordt natuurlijk in heel het land gevierd, en Eindhoven is geen uitzondering. Op deze feestelijke dag kleuren straten en pleinen oranje, en vinden er tal van activiteiten en festiviteiten plaats. De binnenstad komt tot leven met een bruisend programma van concerten, markten en culturele evenementen. Eindhoven viert deze nationale feestdag met trots en enthousiasme, waarbij de koninklijke familie soms zelfs de gemeente bezoekt om de festiviteiten bij te wonen. Koningsdag is een dag vol vreugde en samenzijn, waarin inwoners en bezoekers samen de koninklijke verjaardag vieren.

Kermis in Eindhoven

De kermis van Eindhoven is een van de grootste en meest populaire kermissen van ons land. Elk jaar wordt een groot deel van het stadscentrum omgetoverd tot een kermisterrein vol amusement en plezier. Attracties variëren van spannende achtbanen tot traditionele draaimolens, en er zijn tal van kraampjes met heerlijk eten en zoetigheden. Jong en oud genieten van deze vrolijke en kleurrijke festiviteiten die een gezellige sfeer creëren in het centrum. De kermis van Eindhoven is een traditie die teruggaat tot de 19e eeuw en nog steeds een hoogtepunt is in het jaarlijkse evenementenprogramma.

High Tech Campus Eindhoven
ASML Eindhoven

De economie van Eindhoven

De economie van Eindhoven is zeer divers en innovatief. Eindhoven staat bekend om zijn technologische ontwikkeling en heeft een bloeiende industrie die een belangrijke rol speelt in de Nederlandse economie.

Hoe ziet de economie van Eindhoven eruit?

Eindhoven wordt vaak gezien als de "Silicon Valley" van Nederland, vanwege de aanwezigheid van een groot aantal technologiebedrijven en onderzoekscentra. Eindhoven is de thuisbasis van wereldberoemde bedrijven zoals ASML, NXP Semiconductors en natuurlijk het bekende Philips.

Bedrijven in Eindhoven

Eindhoven heeft een diverse en dynamische zakelijke omgeving, met een mix van kleine start-ups en grote multinationale bedrijven. Het is een broedplaats voor innovatie en een plaats waar veel ondernemers zich hebben laten inspireren, wat heeft geleid tot een bloeiende hightech- en designindustrie.

Inkomen in Eindhoven

Het inkomen in Eindhoven ligt gemiddeld hoger dan het landelijk gemiddelde, vanwege de aanwezigheid van goedbetaalde banen in de hightechindustrie en technologische bedrijven.

Winkels en markten in Eindhoven

Eindhoven biedt een gevarieerd winkelaanbod met ruime openingstijden. Van moderne winkelcentra tot boetieks en speciaalzaken. De gemeente heeft verschillende markten waar je lokale producten en ambachten kunt vinden. Controleer voor de zekerheid wel even de openingstijden voordat je gaat.

Het toerisme in Eindhoven

Eindhoven wordt steeds populairder als toeristische bestemming, dankzij zijn rijke geschiedenis, culturele attracties en bruisende evenementen. Er is genoeg te zien in Eindhoven. Eindhoven is ook echt de moeite waard voor iedereen die gek is op het maken van stedelijke en artistieke foto's, vanwege alle prachtige architectuur. Laat je inspireren voor de prachtige gebouwen en bekijk Eindhoven eens op een heel andere manier.

Het verkeer en vervoer in en rondom Eindhoven

Eindhoven heeft een goed ontwikkeld netwerk van verkeer en vervoer, waardoor het gemakkelijk te bereiken is vanuit verschillende richtingen. Of je nu met de auto, trein, bus of zelfs per vliegtuig reist, Eindhoven biedt, mede dankzij Eindhoven Airport, diverse mogelijkheden om probleemloos door de stad te bewegen en naar andere bestemmingen in de wereld te reizen.

Belangrijke snelwegen in en rondom Eindhoven

Eindhoven is strategisch gelegen en wordt doorkruist door verschillende belangrijke snelwegen die het reizen van en naar Eindhoven uiterst efficiënt maken. De A2, een van de belangrijkste snelwegen van Nederland, verbindt Eindhoven met grote steden zoals Amsterdam en Maastricht in het noorden en het zuiden. De A58 loopt westwaarts naar Tilburg en Breda en oostwaarts naar Venlo en Roermond. Deze goed onderhouden snelwegen zorgen ervoor dat Eindhoven een belangrijke verkeersader is, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel forenzen als toeristen.

Wegen die door Eindhoven lopen

Binnen Eindhoven zelf is het wegennetwerk uitgebreid en top georganiseerd, waardoor het navigeren door de stad een eenvoudige taak is. Hoofdwegen zoals de Kennedylaan, de Ring en de Vestdijk doorkruisen Eindhoven en verbinden de verschillende wijken met elkaar. De rondweg rondom het centrum zorgt voor een soepele doorstroming van het verkeer en vermindert verkeersopstoppingen in het stadscentrum.

Spoorwegen in en door Eindhoven

Eindhoven heeft een centraal treinstation dat een cruciale rol speelt in het vervoer van reizigers binnen Nederland en daarbuiten. Eindhoven Centraal Station, gelegen in het hart van de binnenstad, is een belangrijk knooppunt voor het Nederlandse spoorwegennetwerk. Rechtstreekse treinen verbinden Eindhoven met Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en andere grote steden, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers van over de hele wereld. Ook is er een rechtstreekse internationale treinverbinding van en naar Düsseldorf en Aken.

Bussen en ander vervoer in Eindhoven

Voor lokaal vervoer binnen Eindhoven biedt het openbaar vervoer uitgebreide busdiensten die de stad met zijn buitenwijken verbinden. Bussen rijden regelmatig en volgens een goed georganiseerd schema, waardoor het een handige en duurzame manier is om je door de stad te verplaatsen. Daarnaast zijn er fietspaden langs bijna elke weg in de stad, waardoor fietsen een populaire en milieuvriendelijke optie is voor zowel inwoners als bezoekers. Dit maakt de stad extra groen en duurzaam.


Met een goed verbonden netwerk van wegen, spoorwegen en bussen is reizen in en rondom Eindhoven een naadloze ervaring. Of je Eindhoven nu bezoekt voor zaken of plezier, het uitgebreide vervoerssysteem zorgt ervoor dat je moeiteloos kunt genieten van alles er in wat Eindhoven te zien is. Met zijn strategische ligging, uitstekende bereikbaarheid en diverse transportmogelijkheden blijft Eindhoven een aantrekkelijke bestemming voor mensen van over de hele wereld.

Escape room Eindhoven


Eindhoven bezoeken

Waar je ook naar op zoek bent, Eindhoven heeft voor iedereen genoeg te bieden. Of je nu komt voor een weekendje weg, een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest. Met zijn bruisende cultuur, diverse highlights en levendige evenementen, Eindhoven stelt nooit teleur.


Of je nu geïnteresseerd bent in technologie, kunst, groen, geschiedenis of gewoon wilt genieten van en je wilt laten inspireren door de levendige sfeer van de stad, Eindhoven heeft voor elk wat wils. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en alles wat Eindhoven te bieden heeft.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Escape room
"Hele leuke activiteit waarbij onze vriendengroep zeer enthousiast was."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes