Bezienswaardigheden Eindhoven

De 13 mooiste bezienswaardigheden Eindhoven

In Eindhoven kun je het bruisende centrum verkennen, genieten van het Prehistorisch Dorp, de voertuigen bewonderen in het DAF museum, ontspannen bij de IJzeren Man en meer. Leer over Philips in hun museum, bewonder de Sint-Catharinakerk, en ontdek bierbrouwkunst in de Bavaria Brouwerij. 


Het moderne Station Eindhoven en het stadspark zijn ook een bezoek waard. Verken historisch erfgoed bij het Spoelhuisje, bekijk de kunst van de Flying Pins en voor voetbalfans is er het PSV stadion. Designliefhebbers kunnen creatieve ontwerpen ontdekken in het Designhuis.


1. Prehistorisch dorp

Tijdens je bezoek aan het Prehistorisch Dorp kun je de huizen, werkplaatsen en activiteiten van mensen uit het verleden verkennen. Je zult ambachtslieden en bewoners tegenkomen die gekleed zijn in historische kleding en oude ambachten en technieken demonstreren. Het museum organiseert ook regelmatig educatieve en interactieve activiteiten, waardoor bezoekers de kans krijgen om zelf deel te nemen aan historische bezigheden.

Prehistorisch dorp Eindhoven
DAF Museum Eindhoven


2. DAF Museum

Tijdens je bezoek aan het DAF-museum kun je door de tijd reizen en de evolutie van DAF-voertuigen bewonderen. Het museum toont niet alleen de prachtig gerestaureerde voertuigen, maar ook de technische innovaties en de impact van DAF op de autowereld. Je kunt de verschillende modellen van DAF verkennen en meer te weten komen over de pioniersgeest en de ondernemerschapsgeschiedenis van het bedrijf.


3. IJzeren man

De IJzeren Man is een populaire recreatiebestemming in Eindhoven. Het is een prachtig recreatiegebied dat bekend staat om zijn grote meer en zandstrand. Dit gebied biedt de perfecte gelegenheid voor ontspanning en buitenactiviteiten, vooral op warme zomerdagen.

IJzeren man Eindhoven
Philips Museum Eindhoven4. Philips Museum

Het Philips Museum in Eindhoven vertelt de geschiedenis van het wereldberoemde technologiebedrijf Philips en zijn innovaties. Bezoekers kunnen interactieve tentoonstellingen verkennen en historische artefacten bewonderen die de impact van Philips op ons dagelijks leven laten zien.


5. Sint-Catharinakerk

De Sint-Catharinakerk is een opvallend gotisch bouwwerk in het hart van Eindhoven. Het is een indrukwekkend voorbeeld van religieuze architectuur en een bezoek waard voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Sint-Catharinakerk Eindhoven
Brouwerij Bavaria Eindhoven


6. Brouwerij Bavaria

De Bavariabrouwerij in Lieshout, Nederland, biedt bezoekers de kans om de kunst van bierbrouwen te ontdekken en te genieten van bierproeverijen. Leer meer over de geschiedenis en het brouwproces van Bavaria bieren tijdens een bezoek aan deze bekende brouwerij.


7. Station Eindhoven

Station Eindhoven, met zijn moderne architectuur en centrale ligging in de stad, dient niet alleen als een belangrijk treinstation, maar fungeert ook als een opvallende bezienswaardigheid. Het biedt diverse voorzieningen en een levendige sfeer voor zowel reizigers als bezoekers.

Station Eindhoven
Bruisende centrum Eindhoven


8. Bezoek het bruisende centrum

Het centrum van Eindhoven is een levendige plek met moderne winkelstraten, eetgelegenheden en een bruisend nachtleven. Hier kun je winkelen, dineren en het stadsleven ervaren.


9. Het stadspark

Het stadspark in Eindhoven is het Stadswandelpark. Dit park is een populaire groene ruimte in de stad waar mensen kunnen wandelen, ontspannen en genieten van de natuur. Het is een mooie plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van groene omgevingen.

Het stadspark Eindhoven
Het spoelhuisje Eindhoven


10. Het spoelhuisje

Het Spoelhuisje is een charmant historisch gebouw gelegen aan de Dommel in Eindhoven. Het maakt deel uit van het historische erfgoed van de stad. Hoewel het misschien niet zo bekend is als sommige andere bezienswaardigheden in Eindhoven, draagt het bij aan de sfeer en het karakter van de stad. Het is een plek die de geschiedenis en de architectuur van Eindhoven weerspiegelt en voor sommige mensen een betekenisvolle locatie kan zijn.


11. De Flying Pins

Dit opvallende kunstwerk heeft de vorm van bowlingpins en voegt een artistiek element toe aan de stedelijke omgeving. Het is een interessante en unieke bezienswaardigheid die de stad karakter geeft en vaak wordt gewaardeerd door zowel bewoners als bezoekers.

De Flying pins Eindhoven
PSV stadion Eindhoven


12. PSV stadion

Voor voetbalfans is een bezoek aan het PSV stadion, de thuisbasis van de plaatselijke voetbalclub, een spannende ervaring. Je kunt deelnemen aan een stadiontour en het voetbalveld van dichtbij bekijken, de kleedkamers verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis en prestaties van de club. Het PSV stadion biedt een boeiende kans om de passie voor voetbal te ervaren en meer te leren over de rijke geschiedenis van deze iconische Nederlandse club.


13. Het Designhuis

Het Designhuis in Eindhoven is een inspirerend centrum voor design en architectuur, waar innovatieve ontwerpen en creatieve concepten worden tentoongesteld. Het is een aanrader voor designliefhebbers die op zoek zijn naar inspiratie.

Het Designhuis Eindhoven

Historische bezienswaardigheden Eindhoven

Eindhoven herbergt diverse historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Catharinakerk, het Prehistorisch Dorp, het DAF-museum, het Philips Museum, en Brouwerij Bavaria. Andere opvallende locaties zijn Station Eindhoven, Stadswandelpark en het kunstwerk De Flying Pins.

Eindhoven bezoeken

In Eindhoven kun je naast bezienswaardigheden genieten van diverse activiteiten zoals escape rooms, VR games en rondvaarten.


Wat te doen in Eindhoven

Er is naast de bezienswaardigheden genoeg te doen en zien in Eindhoven. Denk bijvoorbeeld aan een escape room, VR game, rondleiding, speurtocht en nog veel meer. Als jij op zoek bent naar een leuke activiteit in Eindhoven, lees dan ons "wat te doen in Eindhoven" artikel.


Eindhoven geschiedenis

Eindhoven heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Oorspronkelijk een bescheiden stadje, groeide Eindhoven snel tijdens de industriële revolutie, met de komst van bedrijven als Philips en DAF, die de stad nationaal en internationaal op de kaart zetten. Vandaag de dag is Eindhoven een moderne stad die trots is op haar innovatieve verleden en een bruisende culturele en technologische hub is. Het erfgoed en de historische bezienswaardigheden van de stad getuigen van haar boeiende ontwikkeling door de eeuwen heen.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Step-kroegentocht
"Het was een hele gezellige middag ondanks het mindere weer. Begeleider luuk was erg betrokken en deed het goed.. Enigste nadeel was dat we in de route naar de kroegen vaak de zelfde route hadden. Lagen dicht bij elkaar. Maar mocht de pret niet drukken. "
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes