Bezienswaardigheden Eindhoven


Eindhoven is een gezellige, bruisende en trendy stad met veel restaurants, kleurrijke street art en leuke wijken. Ook de bezienswaardigheden Eindhoven zijn goed vertegenwoordigd. Denk bijvoorbeeld aan het DAF Museum, het Van Abbemuseum, de Markt, de Blob en de langste kroegenstraat van Nederland: Stratumseind.


Wil je de bezienswaardigheden Eindhoven ontdekken op een originele manier, dan ben je bij DoeEindhoven aan het juiste adres. Wij bieden namelijk zowel solextochten als steptochten door en om Eindhoven aan, waarmee je verzekerd bent van een geweldig uitje.


Daarom zetten wij de leukste bezienswaardigheden Eindhoven voor je op een rij én geven wij je tips hoe je de stad op een zo origineel mogelijke manier verkent. 1. Philips Museum

Zeg je Eindhoven, dan zeg je Philips. Een van de bezienswaardigheden Eindhoven is dan ook het Philips Museum. Hier ontdek je welke ontwikkelingen het merk Philips heeft doorgemaakt en wat ze allemaal op de markt hebben gebracht. Je ziet een aantal apparaten van vroeger, dat pure nostalgie oplevert. Inclusief Mission Eureka duurt een bezoek aan het Philips Museum ongeveer anderhalf uur.2. DAF Museum

DAF is - net zoals Philips - een van de toonaangevende bedrijven in Eindhoven en mag zich dan ook tot het rijtje populaire bezienswaardigheden Eindhoven rekenen. In het DAF Museum zie je meer dan zestig personenwagens die een beeld geven van de auto’s die DAF vroeger bouwde. Bekijk de beroemde wagens, bewonder de Dakar trucks van rallyrijder Jan de Rooy en doe met je kinderen de speurtocht.3. PreHistorisch Dorp

Het PreHistorisch Dorp is een van de bezienswaardigheden Eindhoven waar je in een openluchtmuseum het verleden herbeleeft. Je maakt kennis met zes verschillende historische tijdperken: van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Samen met je kinderen kunnen jullie meedoen aan activiteiten zoals vuur maken, speerwerpen, bandweven en luisteren naar spannende verhalen.4. PSV stadion

Behalve dat het een voetbalstadion is, mag het PSV stadion zich rekenen tot een van de bezienswaardigheden Eindhoven. Met de PSV Stadiontour breng je een bezoek aan de spelerstunnel, het veld en de kleedkamers. Ook zie je het Perscentrum en de Bestuursloge. Tijdens de tour vertelt de gids jullie allerlei leuke weetjes over PSV. De PSV Stadiontour is inclusief een bezoek aan het PSV Museum.5. Markt Eindhoven

De Markt is al eeuwen letterlijk het centrum van de stad. Vroeger vervulde de Markt een belangrijke rol voor de handel. Nu vindt er wekelijks een antiekmarkt plaats. Aan het plein vind je verschillende cafés en restaurants en de Markt is bovendien de ideale uitvalsbasis als je de Eindhovense winkelstraten wil verkennen. Ben je met je kinderen de bezienswaardigheden Eindhoven aan het bezoeken? Dan vind je het vast leuk dat er bijna het hele jaar door een draaimolen op de Markt staat!6. Strijp-S

Doordat in de wijk Strijp-S het industrieel erfgoed van Eindhoven duidelijk aanwezig is, mag deze moderne wijk zich absoluut rekenen tot de bezienswaardigheden Eindhoven. Strijp-S is gebouwd op een voormalig bedrijventerrein van Philips en een woon- en werkplek waar creativiteit en ontwikkeling voorop staan.Van Abbemuseum

Sinds 1936 is het Van Abbemuseum een van de bekendste bezienswaardigheden Eindhoven. Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst is vernoemd naar de oprichter Henri van Abbe. Bekijk hier de kunstwerken van onder andere Picasso, Kandinsky, Rodin en Lissitzky. Bewonder ook de bijzondere architectuur van het museum. De architect Abel Cahen zorgde er namelijk voor dat het moderne museum naadloos overgaat in het oude museum en de beeldentuin.8. Stratumseind

Hét uitgaansgebied van Eindhoven is Stratumseind. In deze ‘stapstraat’ vind je alleen maar cafés en kroegen. Stratumseind is met 225 meter lengte de langste kroegstraat van Nederland en staat garant voor een leuke avond en nacht uit. Wil je één van de kroegen op Stratumseind ontdekken? Zonde! De “barstreet” telt namelijk ongeveer 40 cafés en kroegen, dus wij raden ten zeerste een echte kroegentocht door Stratumseind aan. Proost!9. De Blob

Een van de opvallendste bezienswaardigheden Eindhoven is zeker weten De Blob. Dit futuristische gebouw staat op het 18 septemberplein en is ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas. De Blob is 25 meter hoog en bestaat vooral uit glas en staal. Via De Blob heb je toegang tot het winkelcentrum De Admirant. Deze bezienswaardigheid staat direct naast de Philips Lichttoren en wist je dat er in De Blob zelfs een lunchroom is gevestigd? Bovendien is De Blob een ideaal herkenningspunt als je in Eindhoven met iemand wil afspreken.


10. GLOW Festival Eindhoven

Het GLOW Festival is het lichtkunstfestival waar kunstenaars en ontwerpers hun lichtkunsten tonen op verschillende bezienswaardigheden Eindhoven. Elk jaar in de tweede week van november heeft GLOW een nieuw thema met verrassende licht-ontwerpen. Zowel gevels als openbare ruimtes zie je transformeren tot sprookjesachtige kunstwerken. Het GLOW Festival trekt bovendien jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers.

Hoe kan ik Eindhoven goed ontdekken?

Ga je een dagje naar Eindhoven of plan je meteen een weekendje weg? Dan mag je de verschillende bezienswaardigheden Eindhoven die wij zojuist noemden natuurlijk niet overslaan. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden Eindhoven. Denk bijvoorbeeld aan het Designhuis, de Sint-Catharinakerk, Brouwerij Bavaria en het Ton Smits huis. 

Maar wat is nu een goede manier om de bezienswaardigheden Eindhoven te ontdekken? Er zijn verschillende mogelijkheden. Plan bijvoorbeeld op Google Maps een route die je al lopend kunt doen, huur een fiets en verken daarmee alle highlights of pak de bus als je van de ene kant naar de andere kant van Eindhoven moet reizen.


Maar wist je dat er ook nog originele manieren zijn om de bezienswaardigheden van Eindhoven aan te doen? Bij DoeEindhoven bieden wij namelijk een solextour, steptocht of veelzijdige stadswandeling door de City of Light. Wij leggen je de mogelijkheden uit.

Op de solex door Eindhoven

Kies bijvoorbeeld voor de activiteit Solex rijden in Eindhoven. De ouderen onder ons voelen even die pure nostalgie en de jongeren vinden dit natuurlijk gewoon…fantastisch.


Eerst krijgen jullie een korte uitleg wat de solextour in Eindhoven inhoudt. Ook krijgen jullie een route mee, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden Eindhoven en omgeving ontdekken. Eerst rijden jullie door de binnenstad en daarna gaan jullie verder richting het dorp Nuenen. Onderweg tuffen jullie door de verschillende wijken van Eindhoven, waaronder de moderne wijk Strijp-S. 


Ook aan natuur is geen gebrek tijdens deze solextocht. Zo rijden jullie door het natuurrijke dorpje Nederwetten in het dal van de Dommel. De route vervolgt zich door de Karpendonkse Plas en langs de Technische Universiteit rijden jullie weer terug naar de startlocatie.


Houd er rekening mee dat als je op een solex door Eindhoven wil rijden, je in het bezit dient te zijn van een geldig Nederlands bromfietsrijbewijs of rijbewijs.

Steppen Eindhoven

Een andere manier om de bezienswaardigheden Eindhoven te verkennen is met de Stepspeurtocht in Eindhoven. Met een step van DoeEindhoven rijd je razendsnel van het ene punt naar het andere. Met deze stepspeurtocht krijg je een kaart mee waar allerlei vragen op staan. 

Geef de juiste antwoorden en jullie worden beloond met een mooie route door Eindhoven en omgeving. Langs deze route liggen namelijk de meest bijzondere plekjes van de Brabantse stad. 


Jullie worden na ongeveer 2 uur weer terug verwacht. Zijn jullie met een grote groep, dan worden jullie opgedeeld in teams. Het snelste team dat de meeste vragen juist heeft beantwoord, ontvangt een verrassing.

Zoek je overigens een uitje in Eindhoven waarmee je zowel de bezienswaardigheden Eindhoven kunt ontdekken als waar steppen is inbegrepen? Bekijk dan eens ons arrangement Escape City - Lunch - Steppen.


Het principe van Escape City is eigenlijk hetzelfde als een gewone Escape room, echter is nu de gehele binnenstad van Eindhoven het speelveld. Jullie krijgen maar liefst drie uur om de stad te redden van de ondergang. Hiervoor moeten jullie raadsels oplossen en opdrachten uitvoeren.


Daarna staat er een heerlijke lunch voor jullie klaar en aansluitend is het tijd voor de twee uur durende steptocht door Eindhoven. Willen jullie de natuurrijke omgeving zien van Eindhoven of juist de bezienswaardigheden Eindhoven? Aan jullie de keuze! Wij hebben diverse routes uitgestippeld zodat jullie altijd het mooiste van de Brabantse stad zien.

Stadswandeling Eindhoven

De bezienswaardigheden Eindhoven ontdekken tijdens een stadswandeling? Dan is het arrangement Stadswandeling met professionele gids - Team Challenge een echte aanrader.


Dit arrangement is geschikt voor groepen vanaf 12 personen en biedt zowel iets educatiefs als teambuildingactiviteiten. Eerst vertrekken jullie onder leiding van een gids de binnenstad van Eindhoven in. Deze gids vertelt je alle bijzondere geheimen van de stad. Wedden dat er nog dingen zijn die je nog niet wist over Eindhoven?


Na de stadswandeling is het even tijd voor pauze en daarna vindt de Team Challenge plaats. Tijdens deze Team Challenge verdelen jullie je in twee teams en deze teams verdelen zich weer in twee groepen. Het doel is om 999 punten te behalen aan de hand van opdrachten die door de hele stad verspreid liggen. 


Houd er rekening mee dat jullie goed contact houden met de andere groep uit je team. Jullie kunnen elkaar namelijk helpen bij de opdrachten. Een echt teambuildinguitje gegarandeerd! 

Boek een uitje en verken de bezienswaardigheden Eindhoven

Op avontuur naar de verschillende bezienswaardigheden Eindhoven en deze tijdens een uitje op een ludieke manier ontdekken? Vraag dan snel een offerte op bij DoeEindhoven. Wij reageren altijd binnen 24 uur met een passend voorstel.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
De Grote Diner Spelshow
"Wij hebben echt veel plezier gehad; de uitleg was duidelijk en bij vragen stonden de mensen meteen klaar! Super."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes
Heb je vragen? Chat met één van onze medewerkers!
Chat met Lieke
Lieke