Evenementen Eindhoven

12 Evenementen in Eindhoven die je niet wil missen

Eindhoven biedt het hele jaar door een gevarieerde evenementenkalender. Hoogtepunten zijn onder andere het jaarlijkse Glow-festival, Carnaval, de Eindhovense Kermis en Koningsdag. Daarnaast zijn er evenementen zoals de Eindhoven Maker Faire, Dutch Design Week, Eindhoven Marathon, en de Lichtjesroute. Park Hilaria zorgt voor zomerplezier in de stad.1. Glow Eindhoven

Glow is een jaarlijks lichtfestival dat de stad Eindhoven omtovert tot een betoverende wereld van lichtkunstwerken. Het trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld.2. Carnaval in Lampegat

Eindhoven, ook wel bekend als Lampegat tijdens carnaval, viert dit kleurrijke feest met uitbundige optochten, feesten en verkleedpartijen. Het is een van de grootste carnavalsevenementen in Nederland.3. Eindhovense Kermis

De Eindhovense Kermis is een van de grootste en oudste in Nederland. Met talloze attracties, eetkraampjes en entertainment is het een jaarlijks hoogtepunt voor bezoekers van alle leeftijden.

Carnaval in Lampegat

4. Koningsdag Eindhoven

Op Koningsdag wordt Eindhoven oranje gekleurd ter ere van de Nederlandse koning Willem-Alexander. De stad bruist van activiteiten, zoals vrijmarkten, muziekoptredens en festiviteiten voor het hele gezin.

5. Eindhoven Maker Faire

Dit evenement viert creativiteit, technologie en innovatie. Het is een showcase van uitvindingen, kunst en ambachten, en trekt makers en geïnteresseerden van alle leeftijden.

Muziek in de Catharinakerk


6. Dutch Design Week

Eindhoven staat bekend als de designhoofdstad van Nederland, en tijdens de Dutch Design Week kun je de nieuwste trends en ontwerpen ontdekken. Het is een must-visit voor designliefhebbers.


7. Muziek in de Catharinakerk

De historische Catharinakerk in het centrum van Eindhoven biedt een prachtige setting voor klassieke en eigentijdse muziekconcerten.


8. Eindhoven Marathon

Sportliefhebbers kunnen deelnemen aan de Eindhoven Marathon, een van de grootste hardloopevenementen van Nederland, of de deelnemers aanmoedigen langs de route.

9. Lichtjesroute

Tijdens de Lichtjesroute worden straten in Eindhoven versierd met duizenden lichtjes ter herdenking van de bevrijding in 1944. Een sfeervolle gebeurtenis voor het hele gezin.

10. Park Hilaria

Dit jaarlijkse zomerkermis- en festival combineert attracties, entertainment en lekker eten in het Stadswandelpark.


11. Parkfest

Parkfest is een muziekfestival in Eindhoven dat lokale en nationale artiesten presenteert. Bezoekers kunnen genieten van diverse muziekgenres en een gezellige sfeer in het stadspark.12. Festival Lake Dance

Festival Lake Dance is een elektronisch muziekfestival dat plaatsvindt aan de oevers van een meer in de omgeving van Eindhoven. Het trekt liefhebbers van elektronische dansmuziek uit het hele land.

Festival Lake Dance

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Escape room
"Het was een erg leuke dag vol verrassingen. Helaas was de moeilijkheidsgraad mijn inziens hoog, waardoor we niet konden ontsnappen. "
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes